15-03-2009

Halle: Fiets eens naar... een boommarter

Maak per fiets kennis met het PLAN BOOMMARTER. Voorstelling: het basisidee van dit plan is de bestaande bossen en natuurgebieden van Halle te verbinden en ook uit te breiden. We willen geleidelijk aan tot een aaneengesloten groengebied komen, wat een grote landschappelijke en recreatieve meerwaarde zal geven.
Bovendien zullen deze verbindingen corridors vormen voor dier- en plantensoorten die zich zo tussen de grotere bossen en natuurgebieden zullen kunnen bewegen. De boommarter werd gekozen als symbool voor dit plan.
DOE MEE en fiets op zondag 15 maart naar het bosmuseum in het Hallerbos waar je aan verschillende activiteiten kan deelnemen voor slechts €2 (drankje inbegrepen). Bijvoorbeeld op eigen tempo of met begeleiding wandelen (6 km), of een fietstochtje met gids (18 km). Even de huifkar induiken of gekke fietsen uitproberen, kinderzoektocht, expo, etc. Intussen hoort u alles over het PLAN BOOMMARTER. Vrij wandelen vanaf 12u30, begeleid wandelen om 13u30 en 14u30, fietstocht om 14u - plaats: keuze uit het bosmuseum of het Maasdalbos.
MEER INFO ...