10-03-2010

Fietsen in Lennik: Yes, de richels zijn hersteld! Helaas worden de overige meldingen nog steeds niet aux serieux genomen

Even kort schetsen: herfst 2008: het centrum van Lennik werd onder handen genomen om de leefbaarheid te verhogen. Deels door het Vlaams Gewest, deels door het gemeentebestuur. We hoorden tal van klachten. We trokken op onderzoek en voerden een grootse bevraging tijdens de jaarmarkt. We goten dit alles in een kort en duidelijk dossier en deze werd overhandigd aan de Lennikse Burgemeester. Meer info: >het dossier kan je hier vinden... Het probleem van de richels werd in eerste instantie door de burgemeester bestempeld als overdreven bezorgdheid. Na enkele valpartijen groeide er begrip. Maar omdat de N282 door het Vlaams Gewest werd aangelegd had gemeente Lennik weinig zin om in te grijpen. De Fietsersbond klopte dan ook aan bij het Gewest en met succes: de richels werden hersteld.
Het dosser "fietsen in Lennik" bevat echter meer probleempunten. Van Lennik hebben we nog een degelijk onderbouwde reactie en aanpassingen na de heraanleg tegoed. Fietsers zijn geen paria's!