25-11-2010

Campagne Laat je zien op de fiets!

Met de campagne "Laat je zien op de fiets!" willen we fietsers bewust maken over het belang van goede fietsverlichting in het verkeer.
Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting geen overbodige luxe is. En toch vertrekken nog fietsers zonder of met een slecht werkende verlichting op weg. Fietsers die zich niet tonen in het verkeer brengen niet alleen zichzelf in gevaar. Veel autobestuurders ergeren zich eraan en schrikken vaak als er plotseling een onverlichte fietser opduikt.
Licht? Logisch toch!
Een goede fietsverlichting en verkeersveiligheid gaan hand in hand. Helaas bestaan nog steeds geen cijfers over het aantal ongevallen als gevolg van slecht werkende fietsverlichting! Maar een goede verlichting is een logische keuze. De Fietsersbond doet dan ook een oproep om regelmatig je fietsverlichting te controleren. Is je fietslicht stuk? Vervang het of laat het herstellen door een vakman. Tegelijkertijd vragen we elke weggebruiker goed uit te kijken. Want om gezien te worden moet er uiteraard eerst gekeken worden! Het vaakst gehoorde excuus bij verkeersongevallen klinkt "ik had je niet gezien!", wat zoveel betekent als "ik had niet (goed) gekeken!". Download hier gratis de flyer ...
Volgende scholen doen alvast enthousiast mee aan deze "Laat je zien op de fiets!" infocampagne:
Dilbeek: BS GO! 'De Vlinder'
Groot-Bijgaarden: Don Bosco secundair
Lennik: De Kleine Prins
Halle: Don Bosco