07-09-2008

Zondag 7 september: De Gordel en het Fietsparadijs aan de watermoleln van Pede met begeleide fietstocht van 25 km

Fietsersbond Pajottenland tovert de historische watermolen van Sint-Gertrudis-Pede om tot een waar fietsparadijs en vraagt gelijk naar meer inspanningen voor veilige en comfortabele fietsinfrastructuur.
De Gordel is het tofste fietsevenement van het jaar. Duizenden papa's, mama's en kinderen fietsen er hartelijk op los. Het fietsplezier kan niet op. Dergelijke fietsevenementen zijn een enorme stimulans voor meer fietsgebruik. Maar de Gordel legt gelijk ook grote kwaliteitsverschillen bloot tussen de fietspaden in de rand rond Brussel. Van prima fietspaden, goede, minder goede tot soms erbarmelijke fietsstroken. De Fietsersbond blijft dan ook vragen naar meer inspanningen voor meer, aangename, veilige en comfortabele fietspaden. Daarom doet de Fietsersbond graag mee en tovert dit jaar de watermolen van St. Gertrudis-Pede om tot een waar Fietsparadijs met o.a. een begeleide Gordel-gezinsfietstocht van 25 km.
Wat bieden we die dag?
* Ontbijt met koffiekoeken. Middag met brood, plattekaas, radijsjes en pijpajuin, geuze, kriek, rijst- en kriekentaart...
* Begeleide Gordel-gezinsfietstocht van 25 km met start om 10 uur vanaf de watermolen
Doorlopend:
* Bezoek en rondleiding van de gerestaureerde historische molensite
* een fietstentoonstelling en fietsdefilé van bijzondere fietsen: de Brompton vouwfiets, een comfort zitfiets, een waaier aan ligfietsen, elektro bikes van Bin-Bike en Gazelle, een kinderkar en een fietsdak

De watermolen als startplaats voor je Gordeltocht van 50 of 100 km kan ook. Alle fietsers zijn van harte welkom in het fietsparadijs aan de watermolen in Pede.
Leden die ons een bezoekje brengen en fietsers die ter plekke lid worden van de Fietsersbond maken kans om een Reelight verlichtingsset te winnen twv €40!

Afspraak: zondag 7 september van 8 tot 18 uur - Lostraat 84 - 1703 Sint-Gertrudis-Pede (kortbij GordelTrefpunt, Kamerijklaan -Dilbeek).
Begeleide Gordel-Gezinsfietstocht (25 km): OM 10 UUR vanaf de Watermolen.

Schrijf je vandaag nog in: Gordelfoon 02 380 44 44 of via deze link en stuur ons een mailtje dat je ingeschreven bent (vermeld je naam, aantal personen, tel.nr en e-mailadres).Met dank aan AVA-fietsen, Tim Biesemans Ligfietsen en de Dilbeekse actieve Fietsersbondleden.