19-09-2008

Fietsersbond maakt winnaar fietsverlichting bekend en benadrukt belang van goede fietsverlichting

Tijdens de Gordel, op de 25 km route vanuit Trefpunt Dilbeek, konden fietsers de historische watermolen van Pede bezoeken. Hiervoor stond de Fietsersbond Pajottenland in. De molenaar gaf uitleg en demonstraties, er waren ligfietsen, elektrische fietsen en kinderkarren te bewonderen. Aan de Fietsersbondstand kon je een Reelicht fietsverlichtingsset winnen twv €40. Deze fietslichtjes werken op inductie en hebben geen dynamo of batterijen nodig.
De winnaar luitsert naar de naam DELO VICTOR
uit Sint-Pieters-Leeuw - Proficiat!

Tegelijk wil de Fietsersbond, nu het stilaan vroeger donker wordt, nogmaals het belang van goede fietsverlichting onderstrepen. Ook reflectoren, fluostrips of een -hesje maakt dat fietsers sneller opvallen in het drukke verkeer. Al bij al blijft de belangrijkste boodschap aan alle weggebruikers deze: "zorg dat je goed uitkijkt als je de baan op gaat, want zonder uitkijken zie je niet (tijdig) wat er aan komt" Het meest gehoorde excuus bij een aanrijding luidt immers: "oeps, had je niet gezien!" Wat zoveel betekent als "'k had niet goed gekeken!"
Ook je snelheid aanpassen aan de verkeerssituatie zorgt voor minder en minder ernstige ongevallen. Om licht filosofisch te eindigen
"rij niet roekeloos, hou je verstand in de gaten"