10-09-2008

Ternat: brug 39bis best niet toegangkelijk maken voor alle verkeer

FIetsersbond pleit voor een beperkt gebruik van de nieuwe brug over de E40 in Ternat. We vermoeden dat fietsers zullen afhaken als de brug opnieuw wordt opengesteld voor alle verkeer. Net als de bewoners van de Donkerstraat vrezen fietsers weggedrukt te worden door gestresseerde autobestuurders op weg naar de bedrijvenzone. Tegelijk raden we bewoners uit de Vitseroelstraat aan zoveel mogelijk fietsend naar het centrum van Ternat te gaan en benadrukken we graag de nood aan bedrijfsvervoersplannen.
Colruyt bvb telt reeds 1.000 fietsende werknemers. De industriezone en Ternat-centrum liggen op 2,2 kilometer van elkaar. Dat is een perfect fietsbare afstand.
Laten we duidelijk zijn: een woonstraat moet leefbaar zijn en mag dus geen sluipstraat worden. Lees uit Het Nieuwsblad ...

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben het volledig eens met uw visie. Op de gemeenteraadszitting van 24 oktober a.s. heb ik een punt geplaatst mbt tot het stimuleren van het fietsgebruik. Zie ook : http://www.sp.be/regionaal/nieuws/nieuwsitem.asp?iDivisionID=265&iID=16811
Prioritair is daarbij een beveiligde fietsenstalling aan het station en een veilige en aangename fietsroute via de "fietsbrug".
Guido Van Cauwelaert, gemeenteraadslid sp.a-gras Ternat